Volledig scherm
Veel politie in de Rietstraat in Almelo © Jan-Willem Klein Horstman / News United

Man (32) uit Rijssen opgepakt na schieten met alarmpistool bij ruzie in Almelo

ALMELO - Een 32-jarige man uit Rijssen is woensdagmiddag opgepakt bij de uit de hand gelopen burenruzie in de Rietstraat in Almelo. Dat laat de politie deze donderdag weten. Hij wordt ervan verdacht een 20-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats te hebben bedreigd en te hebben geschoten met een alarmpistool.

Bij de ruzie - waarvan aanvankelijk werd gedacht dat het een schietpartij was - raakte niemand gewond. De twee mannen kregen ruzie op straat, waarbij er flink werd gevochten. Tijdens dat gevecht wist één van de mannen te ontkomen, maar even later keerde hij terug met een alarmpistool. 

De man heeft met dat alarmpistool enkele keren in de lucht geschoten, wat ertoe leidde dat meerdere buurtbewoners de politie belden vanwege een ‘schietincident’.

Relationele sfeer

De 32-jarige man uit Rijssen is later aangehouden. De vermoedelijke oorzaak van de ruzie ligt volgens de politie in de ‘relationele sfeer’. De Rietstraat is als gevolg van de commotie even afgesloten geweest. Het onderzoek naar het incident loopt nog.

Bekijk hieronder beelden van de commotie in de Rietstraat in Almelo, afgelopen woensdag.