Volledig scherm
Rechtbank Almelo. © Tubantia

Man die buurman neerstak in Resadastraat Almelo gaat vrijuit

ALMELO - De rechtbank heeft besloten om de 30-jarige G. uit Almelo niet te bestraffen voor het neersteken van zijn buurman in juli vorig jaar. Volgens de rechtbank heeft G. zijn buurman weliswaar meerdere keren gestoken maar handelde hij uit noodweer.

G. vertelde twee weken geleden dat hij vanuit het niets door zijn buurman werd aangevallen en vervolgens voor zijn eigen leven moest vechten. De agressieve buurman was al vechtend zijn woning binnengedrongen en lag op een bepaald moment bovenop hem. Met een gebroken neus en oogkas “kon hij geen kant meer op” aldus G..

De officier van justitie concludeerde twee weken geleden al dat G. zich terecht verweerde tegen een aanval door zijn buurman. Hij vroeg de rechtbank om de in voorarrest zittende G. daarom niet te veroordelen en zo snel mogelijk vrij te laten.Een dag na de zitting stond de 30-jarige als vrij man op straat.

Volgens de neergestoken buurman veroorzaakte G. vaak veel geluidsoverlast. Toen hij hem daar op wilde aanspreken trok G. een mes en viel hem aan. Zijn verhaal werd ondersteund door zijn partner, maar andere buren zagen iets anders gebeuren.