De Almeloër had een smoker zoals op de foto meegenomen. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
De Almeloër had een smoker zoals op de foto meegenomen. Foto ter illustratie. © DG

Man uit Almelo de cel in voor bezit gestolen barbecue-aanhanger

ALMELO - Van diefstal van een grote barbecue-aanhanger werd Almeloër M. vrijdagochtend vrijgesproken, maar omdat hij het gestolen gevaarte wel in zijn bezit had, moet de man toch de cel in. Twee weken om precies te zijn. Gaat hij de komende twee jaar opnieuw in de fout, moet hij nog eens twee weken zitten. 

De aanhanger, ook wel smoker genoemd, werd in juli van dit jaar gestolen op een camperparkeerplaats in het Duitse Bad Bentheim. De eigenaar had de barbecue meegenomen voor een groot foodtruckfestival in Duitsland. Toen hij even niet keek, nam een onbekende de smoker mee. Het gevaarte dook enige tijd later weer op aan de Almelose Wondestraat, bij een buurman van de vriendin van de verdachte voor de deur geparkeerd. 

Verklaring

Voor de manier waarop de smoker daar terecht was gekomen, had M. een uitgebreide verklaring. Op de carpoolplaats aan de snelweg A35 bij Almelo trof hij een goede bekende uit Ulft, met de aanhangwagen. De kennis stond met pech langs de weg. Zijn Mercedes-busje bleek niet in staat om de barbecue-aanhanger te trekken. Vervolgens verzocht de kennis M. of hij de aanhanger niet wilde meenemen en tijdelijk thuis wilde stallen. De Almeloër stemde daarmee in en zette de smoker bij een buurman, omdat hij en zijn vriendin er zelf geen plek voor hadden. 

Gevangenis

De officier van justitie geloofde weinig van het verhaal van M. en eiste een taakstraf van 50 uur. De rechter leek iets milder te oordelen, omdat hij de diefstal niet bewezen achtte. „Maar het feit blijft dat u de aanhanger wel in uw bezit had en dat u had kunnen zien dat het disselslot kapot was en er geen kenteken op de wagen zat.” Hij veroordeelde M. tot een gevangenisstraf van vier weken, waarvan twee voorwaardelijk. Ook moet hij meer dan 720 euro schadevergoeding betalen.