Volledig scherm
Wethouder Arjen Maathuis wil op verzoek van de fietsersbond inzichtelijk maken hoeveel geld er in de begroting beschikbaar is voor het onderhoud van fietspaden in Almelo.

Meer aandacht voor fietspaden in Almelo

ALMELO - Er schijnt weer wat licht in de tunnel van de Fietsersbond afdeling Almelo. Op de jaarlijkse bijeenkomst vertelde wethouder Arjen Maathuis dat er dit jaar wat meer aandacht komt voor de fietspaden in Almelo.

Een van die aandachtspunten die voor dit jaar op de lijst staan, is het stukje weg aan de Sluiskade-Zuidzijde, ter hoogte van de ijsbaan. Dat stukje weg, richting de stad, is de fietsersbond al jarenlang een door in het oog. 

Spekglad

De weg is maar half verhard, zit vol met kuilen en wordt ook bij lichte vorst spekglad. De bond heeft er al eerder bij de gemeente over aan de bel getrokken. Maathuis zegde donderdagavond toe dat asfaltering van het wegdeel voor dit jaar op de planning van de gemeente komt.

Onderhoud

Verder wil de wethouder op verzoek van de fietsersbond inzichtelijk maken hoeveel geld er in de begroting beschikbaar is voor het onderhoud van fietspaden. Volgens voorzitter Israël is er veel achterstallig onderhoud. Maathuis zoekt uit hoeveel geld uit de gezamenlijke pot voor wegenonderhoud beschikbaar is.

Autoluw

De fietsersbond zegt zich bij mond van de voorzitter de komende jaren in te willen spannen voor het meer autoluw maken van het centrum en verbeteren van de infrastructuur voor fietsers.