Volledig scherm
Werkzaamheden in Almelo © Hans Brok

Meisje gewond na slippartij door zand dat is blijven liggen in Almelo

ALMELO - Een 10-jarig meisje is onlangs lichtgewond geraakt toen ze een smak maakte met haar fiets, vlakbij de ANWB-winkel in het centrum van Almelo. Er ligt daar veel zand als gevolg van wegwerkzaamheden.

Het meisje slipte met haar fiets in het zand en ging onderuit toen ze een bochtje maakte. Het kind verloor daarbij een deel van haar nagel en werd in de ANWB-winkel door personeel verbonden. Enkele omstanders merkten op dat dit soort valpartijen op de zanderige plek de laatste tijd vaker voorkomt.

Centrum op de schop

Dat op de bewuste plek zand op straat ligt, is logisch. Een deel van het Almelose centrum gaat op de schop en tot aan de bouwvak reed bouwverkeer af en aan. De gemeente Almelo en aannemer Roelofs uit Den Ham laten echter weten geen meldingen te hebben gehad van onveilige situaties of andere valpartijen door het zand en gravel. Ook bij het nabijgelegen café-restaurant NielZ hebben de medewerkers niets meegekregen van eventuele andere valpartijen. Aannemer Roelofs heeft laten weten op het Marktplein te gaan kijken en eventuele maatregelen te nemen als de situatie daar erom vraagt.

Het onfortuinlijke meisje werd door omstanders naar huis gebracht, toen ze eenmaal was bijgekomen van de schrik.