Volledig scherm
Liefst 1660 zonnepanelen liggen er nu op het dak van Pentas Moulding B.V. in Almelo. © Pentas Moulding B.V.

Miljoenenbedrijf uit Almelo legt 1660 zonnepanelen op dak voor eigen gebruik

ALMELO - Pentas Moulding op Bedrijvenpark Twente in Almelo heeft 1660 zonnepanelen op het dak laten installeren. Pentas gaat de energie gebruiken voor de werkzaamheden binnen het eigen bedrijf.

De zonnepanelen op het pand zijn goed voor 0,5 megawatt. „Als grootverbruiker gebruiken we die energie voor ons eigen bedrijf”, vertelt Marthijn Koorn, commercieel en financieel manager van het Almelose bedrijf. De energie die in de weekenden wordt opgewekt en niet inzetbaar is voor het bedrijf, levert Pentas terug aan het net. 

Eerst sceptisch, nu enthousiast

De 1660 zonnepanelen zijn mede mogelijk gemaakt door een zogeheten SDE-subsidie. Dat staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie. 

Koorn: „We hebben ons breed georiënteerd toen we aan dit traject begonnen. Aanvankelijk waren we licht sceptisch. Inmiddels ben ik ervan overtuigd dat duurzaamheid een enorme kans is voor ondernemers. Mooie Twentse landschappen worden omgebouwd tot zonneparken terwijl er nog gigantisch veel vierkante meter aan dakoppervlakte is dat belegd kan worden.” 

Kunststof producten

Pentas specialiseert zich in op maat gemaakte kunststof producten. In caravans en campers van Dethleffs zitten watertanks van Pentas. Mobiele urinoirs op festivals? Waarschijnlijk Pentas. Brandstoftanks voor landbouwvoertuigen van Claas: Pentas. Allemaal gegoten in de fabriek op Bedrijvenpark Twente. 

Miljoenenorder 

Ruim een jaar geleden sleepte Pentas Moulding nog een miljoenenorder binnen voor het leveren van bagagetrays aan luchthaven Charles de Gaulle in Parijs. De trays, gele bakken, zijn onderdeel van het logistieke systeem op vliegvelden voor het verplaatsen van koffers. 

Wethouders Arjen Maathuis van Economische Zaken en Eugène van Mierlo van Duurzaamheid geven woensdag 22 januari om 14:30 uur het sein voor de inwerkingtreding van de zonnepanelen. 

Volledig scherm
Van links naar rechts: Wouter Koorn, Marthijn Koorn en Araz Siroub van Pentas Moulding. © Annina Romita