Terwijl de gastheren beneden wachten op nieuwe bezoekers vult organist Henk Oosterveen de opengestelde Doopsgezinde Kerk met de klanken van Bach.
Volledig scherm
PREMIUM
Terwijl de gastheren beneden wachten op nieuwe bezoekers vult organist Henk Oosterveen de opengestelde Doopsgezinde Kerk met de klanken van Bach. © Cees Elzenga

Monumentale ‘plekken van plezier’ brengen mensen in beweging in Almelo

ALMELO - De Open Monumentendag bracht zaterdag in Almelo honderden mensen in beweging. Een wandeling of fietstocht langs enkele monumenten was voor veel stadgenoten een aangename tijdsbesteding.

De nationale vlag van de Open Monumentendag wapperde afgelopen weekend op elf locaties in Almelo. De route bracht deelnemers veel variatie. Met name in het centrum lagen de opengestelde musea, kerken en historische bezienswaardigheden dicht bij elkaar. Vooral veel Almeloërs maakten van de gelegenheid gebruik om eens met een nieuwsgierige blik achter een deur te kijken die ze nog maar zelden waren gepasseerd. „Ik ontmoet hier vandaag mensen die hun hele leven al in Almelo wonen, maar hier nog nooit zijn geweest”, zei gastheer Pier Bergsma van de Doopsgezinde Kerk in de Grotestraat. De klanken van het door Henk Oosterveen bespeelde imposante orgel zorgden voor de juiste sfeer.