De joods begraafplaats krijgt dit jaar zijn vertrouwde gezicht terug. De monumentale muur wordt herbouwd en ook de twee treurbeuken zijn gereanimeerd. Tot genoegen van (vlnr) Loek Mendels, Eléon de Haas en Erik Timmer.
Volledig scherm
PREMIUM
De joods begraafplaats krijgt dit jaar zijn vertrouwde gezicht terug. De monumentale muur wordt herbouwd en ook de twee treurbeuken zijn gereanimeerd. Tot genoegen van (vlnr) Loek Mendels, Eléon de Haas en Erik Timmer. © Rikkert Harink

Monumentale treurbeuken ‘opgelapt’ op joodse begraafplaats in Almelo: ‘Wat bleek, er zat al een breuk in’

ALMELO - De littekens op de monumentale treurbeuken zijn nog zichtbaar. De stammen zijn ingezwachteld. Maar de twee blikvangers van de joodse begraafplaats zijn, na de takbreuk in 2021, succesvol behandeld. De komende maanden kijken ze vanuit de hoogte toe hoe ook de monumentale muur in ere wordt hersteld.

  1. Hammenaar (61) hield tientallen kippen in te kleine hokjes: dieren zijn gezond maar hij krijgt ze niet terug
    PREMIUM

    Hammenaar (61) hield tientallen kippen in te kleine hokjes: dieren zijn gezond maar hij krijgt ze niet terug

    Een passie voor bijzondere huisdieren. Dat heeft de 61-jarige V. uit Den Ham. Met een voorkeur voor kippen en konijnen, maar die dieren zou hij volgens de Dierenbescherming verwaarlozen en slecht behandelen. De dieren zouden in te kleine hokken zitten én in een smerige omgeving leven. Onjuist, vindt de man. „Ik snap niet hoe iemand erbij komt dat ik mijn dieren niet goed verzorg.”
    Den Ham