De Twentse Landgenootjes: muisjes voor op de beschuit wanneer er een Twentenaar is geboren. De anijsmuisjes zijn online te bestellen.
Volledig scherm
De Twentse Landgenootjes: muisjes voor op de beschuit wanneer er een Twentenaar is geboren. De anijsmuisjes zijn online te bestellen. © Stadsgenootjes

Na roze en blauwe muisjes nu ook rode muisjes op de beschuit: ‘Voor als er een Twentenaar is geboren’

ROTTERDAM/ALMELO - Als er een jongetje wordt geboren, krijg je vaak beschuit met blauwe muisjes. Bij een meisje zijn ze dan weer veelal roze, al zijn genderneutrale varianten zoals groen tegenwoordig ook in trek. Maar wat als er een echte Twentenaar wordt geboren? Daar moest iets voor komen, dacht strooigoedmaker Stadsgenootjes. En dus is er nu een rode variant op de bekende bolletjes: Twentse Landgenootjes.

  1. Niet te doen: in Almelo zijn zoveel politieke partijen, dat stemmen vanuit de auto te veel ‘gehannes’ oplevert
    PREMIUM

    Niet te doen: in Almelo zijn zoveel politieke partijen, dat stemmen vanuit de auto te veel ‘gehannes’ oplevert

    ALMELO - Achter het stuur een enorm stembiljet met kandidatenlijsten van maar liefst vijftien partijen uitvouwen, om vervolgens met een potlood een vakje rood te kleuren. Dat gaat geheid tot gehannes leiden, voorziet burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo. Het stemgeheim zal zelfs gevaar lopen, vreest hij. Daarom komt er in Almelo geen drive-in stembureau, bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart.