Volledig scherm
De tulpen op de Koornmarkt in Almelo. © Merle Heppenhuis

Na tulpen nieuwe bloemen op Koornmarkt in Almelo

ALMELO - Als de tulpen op de Koornmarkt in Almelo uitgebloeid zijn, dan komen er nieuwe planten in de plantenbakken. Gert Pezij van GP Plants stelt die bloemen beschikbaar. 

Hoewel de tulpen in de plantenbakken op de Koornmarkt nu nog in volle bloei staan, is er al een invulling voor de bloembakken als de tulpen uitgebloeid zijn. „Ik verwacht dat het nog ongeveer een week duurt voordat ze uitgebloeid zijn. De week daarna gaan we nieuwe planten plaatsen”, stelt ondernemer Gert Pezij van GP Plants. 

Tienduizend tulpen

Welke planten dat zijn, is nog niet bekend. „Het gaat in ieder geval om om eenjarige zomerbloeiers, zodat ze de hele zomer kunnen blijven staan. Welke planten het precies zijn gaan we nog even bekijken”, legt Pezij uit. 

Drie weken geleden stelde Pezij al eens tienduizend tulpen beschikbaar. De gemeente betaalde de bloembakken en zorgde voor de mankracht om de tulpen te planten. Pezij stelde de tulpen op eigen initiatief beschikbaar, omdat hij de binnenstad van Almelo graag op wil fleuren. „Het centrum wordt er mooier van.”

Gemeente 

Bij het planten bood Pezij aan wethouder Jan Martin van Rees gelijk aan om ook hierna voor een invulling van de bloembakken op de Koornmarkt te zorgen. „Ik ben daarover in gesprek gegaan met wethouder Van Rees en hij heeft medewerking van de gemeente toegezegd, zodat de nieuwe planten geplaatst kunnen worden als de huidige bloemen zijn uitgebloeid. Dat is erg mooi”, verklaart Pezij. Het is de bedoeling dat de planten in de week van 20 mei worden vervangen. 

Ook in 2018 werd de binnenstad van Almelo opgefleurd door Pezij. Toen stelde hij vierhonderd hortensia's beschikbaar om de Grotestraat aantrekkelijker te maken.