Laura Brummelhuis (r), hier met jong en oud op zoek naar dierensporen. Zaterdag leidt ze de bezoekers van de Nacht van de Nacht door de duisternis.
Volledig scherm
Laura Brummelhuis (r), hier met jong en oud op zoek naar dierensporen. Zaterdag leidt ze de bezoekers van de Nacht van de Nacht door de duisternis. © Reinier van Willigen

Nacht van de Nacht in het Almelose Doepark: licht uit, kaarsjes aan

ALMELO - De Nacht van de Nacht is in aantocht. Zaterdag doven duizenden lichten in het land en zijn er avond- en nachtactiviteiten. Ook Almelo doet mee aan de campagnedag tegen het licht. Op een nieuwe locatie: het Doepark bij het Natuurhus. Deze entourage leent zich perfect voor dit evenement in de duisternis. Vijf vragen aan mede-organisator Laura Brummelhuis.

  1. Hans Buitenweg trekt nog één keer kar voor GroenLinks in Almelo en gaat direct strijd aan met tweede XL Businesspark

    Hans Buitenweg trekt nog één keer kar voor GroenLinks in Almelo en gaat direct strijd aan met tweede XL Busi­nesspark

    ALMELO - Hij is 61, maar Almeloër Hans Buitenweg koestert nog altijd dezelfde idealen als in zijn jonge jaren. De jaren waarin hij op de Pacifistisch Socialistische Partij (PSP) stemde. Hij verhuisde met die partij mee naar GroenLinks en durft nu een vierde raadsperiode in Almelo wel aan. „Als wij dit knalgroene en vuurrode geluid niet laten horen, doet niemand het.”