Nieuw leven voor oude sluispoorten Almelo-Nordhornkanaal

ALMELO - Het is een fraai hoofdstuk stadshistorie dat in herinnering blijft aan de oevers van het Almelo-Nordhornkanaal. De aloude, gerestaureerde sluisdeuren van De Pook hebben een nieuw leven gekregen. Als bezienswaardigheid aan de Kanaal Zuidzijde. Woensdag werden de in ere herstelde ‘parels’ onthuld.

 1. Gevangenis kopieert liefdesbrieven en kindertekeningen voor gevangenen, in strijd tegen drugs
  PREMIUM
  1

  Gevangenis kopieert liefdes­brie­ven en kinderteke­nin­gen voor gevangenen, in strijd tegen drugs

  Het was kantje boord voor bewakers en gedetineerden in de Almelose gevangenis de Karelskamp. Ze waren gedrogeerd met ‘spice’ en moesten met spoed naar het ziekenhuis. Sindsdien krijgen gevangenen geen originele brieven meer, maar kopieën. Om te voorkomen dat met harddrugs doordrenkt papier in de cellen belandt. De Almelose gevangenis heeft daar het recht toe, oordeelt de Raad voor Strafrechtstoepassing.
  Almelo
 2. Nieuwe medicijnen helpen vaak nauwelijks tegen uitgezaaide kanker, ziet Twentse hoogleraar: ‘En deze middelen zijn ongelofelijk duur’
  PREMIUM

  Nieuwe medicijnen helpen vaak nauwelijks tegen uitgezaai­de kanker, ziet Twentse hoogleraar: ‘En deze middelen zijn ongelofe­lijk duur’

  Ondanks de komst van vele nieuwe medicijnen, leven patiënten met uitgezaaide kanker gemiddeld niet veel langer dan dertig jaar geleden. Dat concluderen onderzoekers van het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL). Sommige middelen zijn te duur om vergoed te worden en vergroten niet altijd de kwaliteit van leven, ziet onderzoeker Sabine Siesling van de Universiteit Twente.
  Enschede