Volledig scherm
PREMIUM
Het gebouw aan de Jan Steenstraat. © Henk Bouwhuis

Nieuwe Molukse vereniging ‘in de wacht’ bij overname gebouw

ALMELO - Het geld voor de aanbetaling is er, een vereniging om gebouw Akar Bahar aan de Jan Steenstraat te behouden voor de Molukse gemeenschap is opgericht. Toch is de zo gewenste overname van het pand lang niet zeker. Het gemeentebestuur twijfelt. „Het is een precaire situatie.”

Bijna 30 jaar was Akar Bahar het kloppende hart van de Molukse gemeenschap in Almelo. Lief en leed werd er gedeeld. Maar sinds vorig jaar december zit het gebouw aan de Jan Steenstraat 69A dicht. De gemeente heeft het pand aangeboden aan de Molukse gemeenschap. Maar dat heeft niet tot een transactie geleid. De stichting die het gebouw huurde, is ter ziele. Daarna werd de Molukse Raad gesprekspartner van de gemeente. De Molukse Raad zag echter geen mogelijkheden en heeft het gemeentebestuur laten weten af te zien van overname.

  1. Almelo moet gaan voor droneshow tijdens jaarwisseling
    PREMIUM
    Column

    Almelo moet gaan voor droneshow tijdens jaarwisse­ling

    Een drone van de brandweer stortte vorig weekeinde neer in het Sluitersveld. Gelukkig raakte niemand gewond. Het was een lullig incident in de zoektocht naar een vermiste man. Drie dagen later kwam de gemeenteraad met het idee om de jaarwisseling in de stad op te sieren met een droneshow. Die timing leek wat ongelukkig. Maar geen nood. Naar verluidt worden de drones van de plaatselijke brandweer niet ingezet bij een mogelijke hightechlichtshow tijdens de viering van oud en nieuw dit jaar in Almelo.