Nieuwsquiz Almelo: sporters gaan er met klinkende zege vandoor

ALMELO - De razend spannende Eindejaarsnieuwsquiz van De Twentsche Courant Tubantia en de Bibliotheek Almelo is woensdagavond gewonnen door het team van de sporters. 

In de finale maakte het team van teamcaptain Sander ten Tusscher gehakt van het artsenteam van Bernard Kral. De medici werden met 5-1 geklopt. 

Hoog niveau

Het niveau lag de gehele avond hoog. Zes teams draafden op om met elkaar de strijd aan te gaan. Naast de sporters en artsen namen ook politici, ondernemers, evenementenorganisatoren en rechters deel aan de strijd in de Almelose bibliotheek. 

Volledig scherm
Het team van de sporters, met in het wit Sander ten Tusscher, kwam om te winnen en deed dat dan ook. © Frans Nikkels

De avond verliep enigszins teleurstellend voor het team van Almelose gemeenteraadsleden, aangevoerd door burgemeester Arjen Gerritsen. „Wij komen hier om onze titel te verdedigen”, zei de strijdbare teamcaptain voorafgaand aan het spel. Daar kwam weinig van terecht en het team moest genoegen nemen met een plek in de troostfinale. „Ja, dit was niet best”, moest de burgervader toegeven na afloop. 

Huisartsentekort

Ondanks dat de artsen hun finaleplaats uiteindelijk niet in goud om wisten te zetten, keek teamcaptain Kral positief terug op de avond. „We hadden bovendien wat moeite om ons team samen te stellen, want door het huisartsentekort in Almelo hebben we niet genoeg huisartsen voor deelname. Daarom hebben we ook praktijkondersteuners meegenomen.”

Ook in het team van rechters was niet iedereen nog juridisch actief. Zo legde de voormalig vice-president van de Almelose rechtbank Ger Vermeulen in september van dit jaar zijn hamer neer. 

Nieuws en nog eens nieuws

Alle vragen hadden in meer of mindere mate met nieuwsfeiten van het afgelopen jaar te maken. Zo vroegen de presentatoren Linda Hilberink, Henk van Schuppen en Ank le Noble aan de deelnemers hoe oud de onlangs overleden graaf Van Rechteren Limpurg was geworden (88 jaar), waar het kunstwerk van de klaproos uit de binnenstad gebleven is (de gemeentewerf) en in welke Duitse stad de Enschedese advocaat Philippe Schol onlangs werd neergeschoten (Gronau). 

Volledig scherm
De artsen kwamen een stuk verder dan vorig jaar, toen ze in eerste ronde strandden. © Frans Nikkels