Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Nog geen oplossing voor ‘problemen’ bij Voedselbank Almelo

ALMELO - Er is vooralsnog geen oplossing voor ‘problemen’  die omwonenden van de Voedselbank ervaren. Daarbij zou het onder meer gaan over parkeeroverlast en hinder door af- en aanrijdende auto’s bij de voormalige Sint Egbertuskerk, waarin de Voedselbank is gevestigd.

 Als eigenaar van het gebouw heeft woningstichting Sint Joseph in het verleden enkele malen met partijen om tafel gezeten, geeft corporatie-woordvoerder Gaby Drees aan. „Voor ons is het heel lastig. De Voedselbank kent piekmomenten. Op vrijdag worden de voedselpakketten opgehaald. Dat zorgt dan voor reuring en verkeer. Dat kan in zo’n klein gebied vervelend zijn, maar daar hebben wij op dit moment ook niet zo een oplossing voor”, laat Drees weten. Ze voegt toe dat Sint Joseph de hekken rond de kerk heeft laten staan om hangjongeren te weren.

Er wordt momenteel door een ontwikkelaar onderzoek verricht naar woningbouw op de plek van de kerk en het wijkcentrum. „Als dat onderzoek positief uitvalt, zal Sint Joseph de kerk gaan verkopen”, aldus de woordvoerder. De opzegtermijn voor de Voedselbank, die geen huur hoeft te betalen, is dan minimaal een half jaar. De Voedselbank vindt de ophef vervelend en doet er alles aan om overlast te voorkomen.