Volledig scherm
Bijeenkomst in Erve Asito over G-voetbal, met inbreng Oranje Nassau Almelo. © Wilco Huisman/KNVB

ON deelt kennis en ervaringen op bijeenkomst G-voetbal in Almelo

ALMELO - Voetbalvereniging Oranje Nassau uit Almelo was donderdagavond 28 november betrokken bij een bijeenkomst over voetbal voor mensen met een beperking, het G-voetbal. De club deelde in het stadion van Heracles Almelo kennis en ervaringen met G-voetbal. 

ON heeft al jaren ervaring met wat de club omschrijft als ‘passend voetbal’, inclusief twee G-teams. In Erve Asito waren naast ON ook clubs uit Borne, Vriezenveen, Haaksbergen en Gramsbergen van de partij. VV Haaksbergen en SV Gramsbergen ontvingen elk een cheque van 4.000 euro uit handen van Gijs van Butselaar van het Fonds Gehandicaptensport en KNVB medewerker G-voetbal Wilco Huisman.

Subsidie

Met deze startsubsidie zoals de cheque wordt omschreven, krijgen de clubs de komende drie jaar de kans om in te zetten op het versterken van haar kader, nieuwe materialen te kopen en wervingsacties op touw te zetten. 

Volgens Huisman gaan vrijwilligers van de clubs de G-voetbaltrainers cursus volgen en worden binnenkort nieuwe sportmaterialen aangeschaft.

Zes man

Bij ON hoort G-voetbal al sinds 2005 bij de club. Destijds is de club met zes spelers aan de slag gegaan, met trainen en het spelen van oefenduels. Bijna vijftien jaar later telt de afdeling tientallen spelers en is het G-voetbal volledig geïntegreerd in de vereniging.