Volgens hoogleraar Stefan van Baars liggen de problemen aan het kanaal. Slechte fundering? Die zullen er best zijn, zegt de hoogleraar. Maar dat is volgens hem onmogelijk de oorzaak zijn van de massale verzakkingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens hoogleraar Stefan van Baars liggen de problemen aan het kanaal. Slechte fundering? Die zullen er best zijn, zegt de hoogleraar. Maar dat is volgens hem onmogelijk de oorzaak zijn van de massale verzakkingen. © Stefan van Baars

Onrust langs kanaal laait op na visie aannemer: ‘Huizen staan op zand, niet op veen’

VROOMSHOOP/DAARLERVEEN - Ze zijn boos en verbolgen. De visie van aannemer Arjan de Boer uit Westerhaar op de schadegevallen langs Kanaal Almelo-De Haandrik zorgt voor onrust onder bewoners van het kanaal. Volgens De Boer ligt het gros van de schades aan slechte funderingen en niet aan het lekke kanaal. Maar Kant nog Wal en hoogleraar Stefan van Baars zijn verbaasd en blijven stellig: de problemen liggen wel aan het kanaal.

  1. Gedetineerden ingesloten na ‘koffievergiftiging’ in Almelose gevangenis: ‘Onrechtvaardig’
    PREMIUM

    Gedetineer­den ingesloten na ‘koffiever­gif­ti­ging’ in Almelose gevangenis: ‘Onrecht­vaar­dig’

    ALMELO - Meer dan tien veroordeelde criminelen hebben een week lang op cel gezeten, omdat ze hun mond hielden over de ‘koffievergiftiging’ in de Almelose gevangenis De Karelskamp. Ze mochten niet recreëren, niet gezamenlijk luchten, tot ze zouden zeggen wie er achter de poging tot zware mishandeling bij vier medewerkers zat. Onrechtvaardig, vindt een gedetineerde. Hij is een beklagprocedure gestart.