Volledig scherm
PREMIUM
Het restaurant bij Intratuin Almelo. © Hans Brok

Ontbijten bij Intratuin in Almelo: croissantje en ei tussen bolchrysant en vlijtig liesje

Ontbijten bij...ALMELO - Ergens in de ruimte kwaakt een kikker. Op het bord ligt een vers gekookt ei, een croissant en meer lekkers. De oranje vruchtensap zat even daarvoor nog in de sinaasappel. Naast me zitten twee Almelose dames. Met ook zo’n bord vol. Vaste gasten. Ontbijten bij Intratuin. „Wie hebt alle tied. Elke dag is  ’n snipperdag.

PRIJSKAARTJE

Croissant, een broodje, plak ham, plak kaas, ei, cupjes met boter en jam en een glas vers geperste jus d’orange: 2,95 euro

Koffie: 2,25 euro
Totaal: 5,20 euro
Pluspunten: Lekker vers ontbijt, goede koffie.
Nadeel: Je moet eerst de winkel door om bij het restaurant te komen.

Of er ook een korte route is naar het restaurant, vragen we aan de eerste medewerkster van Intratuin die we tegenkomen. We moeten maar gewoon de winkelroute lopen, zegt ze. Het pad slingert lang de vele afdelingen en talloze schappen. Langs de olijfbomen, de bolchrysant, het vlijtig liesje en de sierpeper. En niet te vergeten de zuiderwindlelie, de calluna vulgaris, de zittende oerang oetang, de potten, de tuinmest, vaste planten, deurmatjes, slippers en tuinkachels. Wat je allemaal niet met je tuin kunt doen, het is ongelofelijk. En dan nog de spullen voor de vijvers, voor dieren, snuisterijen voor tuin en vensterbank: het aanbod is overweldigend. 

Opeens opent zich een pleinachtige ruimte, met zitjes op vlonders en aan de rand de lange balie van het restaurant. Vol met lekkers voor de inwendige mens. Zoals de ontbijtjes. Kant-en-klaar op bordjes bij elkaar liggen een croissant, een broodje, een plak ham en een plak kaas, een ei, cupjes met boter en jam en een glas versgeperste jus d’orange. En dat voor 2,95 euro. Koffie of thee moet apart worden gekocht. We nemen de koffie, die uitstekend blijkt te smaken. Bij elkaar zijn we 5,20 euro kwijt.