Pieter „Mijn vader zei: Je moet reizen, de wereld leren kennen en uitzoeken wat je met je leven wilt. Pas als je 100 procent achter je keuze voor het familiebedrijf kunt staan, kom je maar terug, zei hij.”
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter „Mijn vader zei: Je moet reizen, de wereld leren kennen en uitzoeken wat je met je leven wilt. Pas als je 100 procent achter je keuze voor het familiebedrijf kunt staan, kom je maar terug, zei hij.” © Frans Nikkels

Pieter Brummer uit Almelo schat waarde van gestolen sieraden: ‘Voel me bevoorrecht’

ALMELO - Wordt er een (drugs)crimineel opgepakt met gestolen sieraden in zijn bezit, dan schakelt de rechtbank juwelier Pieter Brummer in om de waarde te bepalen. De 53-jarige Almeloër is de enige erkende taxateur in Twente op het gebied van edelstenen en sieraden.

Twee keer per jaar moet hij een toets afleggen om te bepalen of zijn kennis op peil is. Dan krijgt Brummer een tableau met fonkelende juwelen gepresenteerd en moet hij van elk object de waarde noemen. Een commissie bepaalt of zijn taxatie binnen de bandbreedte blijft. „Ik voel me bevoorrecht dat men hiervoor bij mij aanklopt”, zegt Brummer.