Volledig scherm
De arrestatie van een van de verdachten van de berovingen van maandag in Deurne. © © Bert Jansen

Pinrover opgepakt voor ‘schandalige berovingen’ in Achterhoek, Twente en Brabant

De hondsbrutale dief die slachtoffers maakte in Twente en de Achterhoek, is opgepakt. De politie greep maandag een pinrover op heterdaad in de kraag in het Brabantse Deurne. Het gaat om een 19-jarige man uit Roemenië.

De man maakt mogelijk onderdeel uit van een Oost-Europese roversbende. Met een afleidingstruc maakte de bende veel slachtoffers bij pinautomaten, onder met name kwetsbare ouderen. Met een ‘duwtruc’ zorgden ze voor tumult bij de automaat, waarna er geld van de rekening van de ouderen werd gehaald.

Volgens de politie gaat de aanhouding in Brabant om dezelfde bende als in Twente.  Onder meer in Wierden, Almelo en de Achterhoek vonden van die brutale berovingen plaats. 

‘Schandalig’

Zo werd vorige week in Wierden een man van 79 slachtoffer. Hij raakte 800 euro kwijt. De man kreeg terwijl hij stond te pinnen en duwtje, waarna het geld van zijn rekening werd gehaald. De politie sprak over 'schandalige berovingen’. Ook in Ruurlo

In Deurne werden maandag een man van 80 en een vrouw van 88 honderden euro's afhandig gemaakt. Bij een volgende pinautomaat kwam er toevallig net een politieauto de hoek om rijden en konden de dader gearresteerd worden. 

Er zijn meer arrestaties verricht in verband met mogelijke betrokkenheid. De 19-jarige Roemeen zit nog vast. Het onderzoek gaat verder in samenwerking met de politie Brabant. Alle slachtoffers zijn in kennis gesteld. 

Op de Facebookpagina van de Stentor laten lezers duidelijk weten wat ze vinden van dit soort ‘schandalige berovingen’.