Martijn Makkinga en de opgeslagen plaggenhut van Huttenkloas, die inmiddels is opgehaald door Brouwerij Huttenkloas in Albergen.
Volledig scherm
Martijn Makkinga en de opgeslagen plaggenhut van Huttenkloas, die inmiddels is opgehaald door Brouwerij Huttenkloas in Albergen. © Henk van Schuppen

Plaggenhut wordt proeflokaal in Brouwerij Huttenkloas in Albergen

ALMELO/ALBERGEN - De plaggenhut van Huttenkloas heeft een nieuw onderkomen. Bierbrouwerij Huttenkloas uit Albergen heeft het houten huisje afgelopen weekeinde opgehaald bij Makkinga Interieurs. 

Daar lagen de onderdelen al enige tijd opgeslagen in het magazijn. Makkinga sluit de winkel aan de Boddenstraat en zocht, onder meer via publiciteit in deze krant en op onze website, opslagruimte voor de plaggenhut. Het huisje wordt gebruikt voor het Historisch Festival Almelo. 

De brouwerij in Albergen gaat het onderkomen van Huttenkloas gebruiken als proeflokaal. Vooral tijdens de rondleidingen voor het publiek bij de brouwerij krijgt de nieuwe bestemming van de plaggenhut een belangrijke functie. De hut blijft wel beschikbaar voor het festival.