Winnaars Arjen Gerritsen (burgemeester), Edith van den Ham (VVD), Marcel Zielman (CDA) en Bert Hümmels (Leefbaar Almelo) van Team Politiek in actie. Niet zichtbaar: Marike van Doorn (LAS).
Volledig scherm
Winnaars Arjen Gerritsen (burgemeester), Edith van den Ham (VVD), Marcel Zielman (CDA) en Bert Hümmels (Leefbaar Almelo) van Team Politiek in actie. Niet zichtbaar: Marike van Doorn (LAS). © Lars Smook

Politici winnen nieuwsquiz bieb en Tubantia in Almelo met glans

ALMELO - Het was een strijd op het scherpst van de snede, woensdagavond in de bibliotheek.  Zou het Sportteam de titel prolongeren en weer de winnaar worden van de Eindejaarsnieuwsquiz van De Twentsche Courant Tubantia en de Bibliotheek Almelo? Nee, het werd Team Politiek, met daarin onder meer burgemeester Arjen Gerritsen en CDA-voorman Marcel Zielman.

 1. Vroeger had je geen discussie over de situatie van arbeidsmigranten in Almelo, toen noemden we ze gastarbeiders
  PREMIUM
  Column

  Vroeger had je geen discussie over de situatie van arbeidsmi­gran­ten in Almelo, toen noemden we ze gastarbei­ders

  ALMELO - Arbeidsmigratie. Het fenomeen is van alle tijden. Ook Almelo heeft een reputatie opgebouwd als het ‘beloofde land’ voor duizenden werkzoekenden van buiten de grenzen. Spaanse en Italiaanse arbeiders kwamen hier eind jaren 50 al werken in de textiel. Later meldde ook Turks en Marokkaans personeel zich bij de poorten van de weverijen en naaiateliers.
 2. Almelo verliest in Wim Kuiper (69) opnieuw een supervrijwilliger: ‘Wim en Willem konden gewoon niet zonder elkaar’

  Almelo verliest in Wim Kuiper (69) opnieuw een supervrij­wil­li­ger: ‘Wim en Willem konden gewoon niet zonder elkaar’

  ALMELO - Doorgaan, altijd maar doorgaan. Het vrijwilligersduo Wim Kuiper en Willem Kruithof uit de Ossenkoppelerhoek wilde tientallen jaren nooit van stoppen weten. Hadden ze een taak? Dan volbrachten ze die. Hoe nu verder, is de grote vraag binnen de wijk. Kruithof overleed in april van dit jaar en zijn maatje Wim Kuiper ging hem in de nacht van afgelopen zondag op maandag zeer plotseling achterna.