Volledig scherm
Een ‘still’ uit de video. © Mirrewinter the Movie

Prominenten wonen vertoning regionale oorlogsfilm in Almelo bij

ALMELO - De regionale oorlogsfilm Mirrewinter the Movie draait donderdag 17 januari in Theater Hof 88 in Almelo. Nu draaien daar wel vaker films, maar deze avond moet het een bijzonder Almeloos feestje worden, met enkele prominente bezoekers. 

Eén van de hoofdrolspelers werkt bij de rechtbank en een paar collega’s van hem komen kijken. En dan komt er nog een prominent uit de regio. Maar Henri Beverdam, regelneef rond de voorstellingen, verklapt niet wie. Daar komen bezoekers vanzelf achter. Voor de gewone man zijn nog kaarten verkrijgbaar, maar Beverdam adviseert geïnteresseerden om vooraf bij Hof 88 kaarten te bestellen. 

De oorlogsfilm is razend populair. In het kulturhus in Holten werd vrijdag 21 december de 10.000e bezoeker ontvangen. Mirrewinter the Movie is gebaseerd op het boek Mirrewinter op het Platteland van Gert-Jan Oplaat. Het is een speelfilm over een boerenfamilie in ut Maarkelsebrook, met de ‘ongelukkig’ geboren Getje en het Joodse ‘onderduikertje’ Sarah. In de dialectfilm spelen 140 mensen uit de regio mee. 

In Hof 88 draait de film donderdag 17 januari vanaf 20.15 uur.