Prowind-directeur Jörn Maathuis: „Er is in Noordoost-Twente een positieve grondhouding ten opzichte van windenergie.”
Volledig scherm
PREMIUM
Prowind-directeur Jörn Maathuis: „Er is in Noordoost-Twente een positieve grondhouding ten opzichte van windenergie.” © Frans Paalman

Prowind meldt zich als eerste gegadigde voor turbines in Weitemanslanden

GEESTEREN/VRIEZENVEEN - Energiebedrijf Prowind voert als eerste gesprekken met grondeigenaren in de Weitemanslanden. Doel: de gunst van bewoners, zodat Prowind de windmolens in het gebied mag bouwen. Maar het Zwolse bedrijf is niet de enige die op de klus aast. 

 1. Dronken vrouw die agente in Almelo in arm beet heeft ontzettend veel spijt: ‘Ik schaam me diep’

  Dronken vrouw die agente in Almelo in arm beet heeft ontzettend veel spijt: ‘Ik schaam me diep’

  ALMELO - Als Louise B. (34) uit Vriezenveen maandag aan het eind van de middag naast haar advocaat Kennedy Tunç plaatsneemt, is het moeilijk voor te stellen dat dit de vrouw is die vorig jaar als een dronken feeks tekeer ging tegen politiemensen die haar wilden helpen. Als een aangeschoten vogeltje in elkaar gedoken, met betraande ogen en een knalrood hoofd van schaamte laat ze de rechtszaak over zich heen komen.
 2. Bejaarde stalker van Almelose vrouw te dement om terecht te staan
  PREMIUM

  Bejaarde stalker van Almelose vrouw te dement om terecht te staan

  ALMELO/DALFSEN - Eind 2018 wordt een Almelose vrouw belaagd met aangetekende brieven vol beledigende teksten. Het blijft er niet bij, er worden ook meerdere pakketten en bossen bloemen bezorgd. De dader, Herman U. (76) uit Dalfsen, hangt ook regelmatig rond haar woning rond. En daar gaat hij zelfs mee door als hij meermaals door de politie op de vingers is getikt en een verbod krijgt om nog binnen een straal van één kilometer rond haar woning te komen.
 1. Vrouw vast in horrorlift op station Meppel
  Play

  Vrouw vast in horrorlift op station Meppel

 2. Grote brand in basisschool Apeldoorn
  Play

  Grote brand in basis­school Apeldoorn