Volledig scherm
Het cateringbedrijf van de familie Quick. © Google Streetview

Quick mag eigen maaltijden klaarmaken in gesloten bedrijf Broodje bij de Brug

DEN HAAG/ALMELO - De familie Quick uit Aadorp mag de gezinsmaaltijd gewoon klaarmaken in de keuken van het gesloten cateringbedrijf Broodje bij de Brug.

Cateraarster Demy Quick kreeg vorig jaar van de gemeente een dwangsom van 500 euro per week met een maximum van duizend euro. Haar cateringbedrijf in een loods aan de Peppellaan naast het huis van de familie Quick, is in strijd is met het bestemmingsplan, vindt de gemeente. 

Keuken

Hun raadsman Marcel Middelkamp zei twee weken terug bij de Raad van State dat in de woning geen keuken zit en dat Quick ook voor de privémaaltijden is aangewezen op de keuken in de loods. Daar is alle apparatuur uit gehaald.  „Ze hebben alles buiten staan. Ze koken op een gasstelletje onder het afdak met de jas aan”, zei Middelkamp twee weken geleden bij de Raad van State. 

Dwangsom

Voorzieningenrechter Paula van der Beek heeft echter geen voorlopige voorziening getroffen omdat ze die niet nodig vindt. De dwangsom die de gemeente heeft opgelegd geldt alleen voor bedrijfsmatige activiteiten, zegt de rechter. Niet voor het kokkerellen in de privésfeer.

Broodje

Vermoedelijk volgend jaar dient in Den Haag een bodemprocedure tegen de dwangsom. Dan behandelt de Raad van State ook de bewaren van Quick tegen de afgewezen vergunningsaanvraag voor cateringbedrijf Broodje bij de Brug.