Repair Café overweegt tweede vestiging in Almelo

videoALMELO - Het Repair Café Almelo beleeft drukke tijden. Van een broodrooster tot een massageapparaat. Er komt veel voorbij ter reparatie aan de Kruisweg 2. Er is zelfs ruimte voor een tweede Repair Café in Almelo, mogelijk in het Windmolenbroek.   

Door de SIRE campagne, waarin iedereen wordt aangemoedigd om zuiniger met apparaten om te gaan, was het de laatste maanden al behoorlijk druk aan de Kruisweg. Nu zijn het lange middagen met lange rijen. Gerrit Kok (69) werkt nu twee jaar als vrijwilliger bij het Repair Café, dat om de week is geopend. Hij probeert, met enkele vrijwilligers, defecte apparaten een tweede leven te geven. „Op een middag kunnen wij 60 tot 80 procent van de aangeboden spullen repareren.” 

Tablet

Bezoekster Inge de Bock was één van de gelukkigen. Ze kwam gisteren haar gerepareerde tablet ophalen. Haar zoon had met een Iphone-lader de Samsung tablet opgeladen. Dat ging faliekant fout: „We kwamen er al snel achter dat de oplaad-poort was verbogen. Er werd mij verteld welke onderdelen ik moest bestellen. Na een aantal pogingen, laadt de tablet weer op en dat is echt fantastisch.” 

De Bock had als dank saucijzenbroodjes meegenomen voor de monteurs: „Ik vind het geweldig wat ze hier doen. Of de tablet nou gemaakt was of niet. Ik wilde de mannen bedanken, omdat ze het überhaupt proberen.”

Drukker

De drukte stijgt het café nog net niet boven het hoofd. De vorige keer moesten er mensen worden  weggestuurd. Kok: „Het wordt steeds drukker. In het Windmolenbroek kijken we of er ook een Repair Café kan worden geopend. Dus het leeft en dat is super. Maar we moeten daarvoor wel genoeg goeie reparateurs hebben. Hopelijk krijgen we het daar van de grond.” 

Piet Wevers repareert een cd-speler voor een bezoeker.
Volledig scherm
Piet Wevers repareert een cd-speler voor een bezoeker. © Repair Café Almelo