Rolstoelbus voor Irem (8) uit Almelo bijna binnen handbereik

VideoALMELO - De rolstoelbus voor de Almelose Irem Tasci (8) komt langzamerhand in zicht, maar er is nog geld nodig.  

De familie van het zwaar gehandicapte meisje heeft inmiddels meer dan 18.000 euro binnengehaald met een online crowdfundingsactie en verschillende inzamelingsactiviteiten. 

Om precies te zijn staat de teller nu op 18.289 euro, mede met dank aan De Compaan. De school zette vorige maanden een sponsorloop en kerstmarkt voor het meisje op poten, waarbij veel geld binnenkwam. In totaal is er 30.000 euro nodig, dus het gezin is er nog niet. 

Stofwisselingsziekte

Het achtjarige Almelose meisje lijdt aan de stofwisselingsziekte gangliosidose, waardoor ze niet kan lopen, praten of zelf kan eten. Omdat ze in de groei is, wordt het steeds moeilijker voor haar ouders Arzu en Serdal om de deur uit te gaan. Zelfs een boodschap of een doktersbezoek is een zware onderneming. Daarom is de rolstoelbus een uitkomst voor het gezin.

Door de situatie komen de gezinsleden en Irem nauwelijks buiten de deur. „Thuis zijn we continu bezig met de zorg voor Irem, dus eigenlijk komen we nergens anders aan toe, al doen we dat natuurlijk met veel liefde. Met zo’n bus hebben we in elk geval wat van onze vrijheid terug”, zegt moeder Arzu Tasci. 

Doneren voor Irem

Wie wil doneren, kan dat doen via: www.geef.nl/nl/actie/help-irem-aan-een-rolstoelbus.

Vader Serdal draagt Irem de trap af. Dat doet hij dagelijks talloze keren.
Volledig scherm
Vader Serdal draagt Irem de trap af. Dat doet hij dagelijks talloze keren. © Emiel Muijderman