Wijkwethouder Eugène Mierlo en wijkondersteuner Marieke Peerbolte bij het kunstwerk in het Schelfhorstpark. Op 2 oktober is er een festival om ideeën op te verzamelen voor beter gebruik van het park.
Volledig scherm
PREMIUM
Wijkwethouder Eugène Mierlo en wijkondersteuner Marieke Peerbolte bij het kunstwerk in het Schelfhorstpark. Op 2 oktober is er een festival om ideeën op te verzamelen voor beter gebruik van het park. © Emiel Muijderman

Schelfhorstpark in Almelo moet anders gebruikt worden, om gezondheid in de stad te verbeteren

ALMELO - Het Schelfhorstpark moet beter worden ingezet om het welzijn van bewoners van de wijken Schelfhorst en Sluitersveld te verbeteren. Om te horen wat de wensen zijn van de bewoners en ze tegelijk een leuke dag te bezorgen, is er op 2 oktober een festival. De naam: Move-it.

  1. Groeiende armoede en torenhoge energielasten: dit bedrijf in Almelo doet er alles aan om problemen te voorkomen
    PREMIUM

    Groeiende armoede en torenhoge energielas­ten: dit bedrijf in Almelo doet er alles aan om problemen te voorkomen

    ALMELO - Tien jaar na de oprichting van MinusPlus groeit de Almelose schuldhulpverlener uit z’n jas. Het adviesbureau wil dit jaar een kantoor in Enschede openen. Aanleiding: steeds meer financiële ellende achter de voordeuren. „Jullie hebben werk zat, zeggen ze dan. Maar de echte waarheid is dat we met zijn allen in dit land een heel groot probleem hebben.”