Volledig scherm
Rechtbank Almelo. © Tubantia.

Slachtoffer vechtpartij Almelo had dubbel pech, OM eist 3 jaar tegen veroorzaker

ALMELO - Het slachtoffer van een vechtpartij op het horecaplein in Almelo had afgelopen zomer twee keer pech. Hij kreeg niet alleen twee harde stoten in zijn gezicht, op de eerste hulp van het ziekenhuis werd hij naar huis gestuurd met de mededeling dat de zwellingen wel zouden wegtrekken. 

Het tegendeel bleek waar, de zwellingen bleken meerdere breuken en beschadigde zenuwen die later niet meer te behandelen waren. Als gevolg daarvan loopt het slachtoffer waarschijnlijk de rest van zijn leven rond met een gevoel alsof de tandarts een verdoving inspoot en heeft hij moeite om te drinken zonder te knoeien. De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van 3 jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk tegen de vermoedelijke dader, Atilla K. (52) uit Almelo.

K. zou niet alleen een paar klappen hebben uitgedeeld, hij zou ook de schoonzoon van de neergeslagen man met een mes hebben gestoken of gesneden. De schoonzoon had een grote snee over zijn borstkas en moet nog zeker twee jaar dagelijks smeren met speciale littekenzalf. Als het aan officier van justitie Menno Hoekstra ligt betaalt K. de beide slachtoffers ruim 7000 euro schadevergoeding.

‘Longlijer’

Volgens K. werd hij op de avond van 25 op 26 juli uitgenodigd door wat mensen om aan te schuiven op het terras. Toen de man naast hem hem plots ‘longlijer’ noemde voelde hij zich beledigd en deelde hij „een corrigerende tik uit”. Vervolgens „brak de hel uit” aldus K. voor de rechtbank in zijn woonplaats maandag. „Ik kreeg een klap met een stoel op mijn rug en voelde me bedreigd. Ik ben toen naar mij auto gelopen, heb de kofferbak open gedaan en deed alsof ik er iets uit pakte, ik hoopte dat ze daardoor bang werden.”

Zakmesje

Op het Almelose horecaplein waren op dat moment veel mensen die het begin van de bouwvak vierden, „een nogal vloeibare bedoeling” vatte rechter Liesbeth Venekatte samen. Het verklaart dat er tegenstrijdige en onduidelijke verklaringen in het dossier zitten. Hoe K. aan een mes, „een zakmesje” kwam, wordt maandag niet helemaal helder. Het werd niet teruggevonden, op videobeelden zou te zien zijn dat iemand het van K. overneemt en er mee verdwijnt. Dat een getuige vanuit haar woning een man die erg lijkt op K. hoort roepen „ik snij je dood” kan niet kloppen aldus K.. „Die man haalde uit met zijn vuist en ik heb een afwerende beweging gemaakt.” Met het zakmesje in zijn hand” zegt hij. „Ze hebben van mijn kant niets te vrezen, het liefst wil ik ze wel de hand geven, alles weer goed maken”

De rechtbank doet op 23 december uitspraak