Barry Somberg, van de gelijknamige modelbouw winkel in Almelo.
Volledig scherm
Barry Somberg, van de gelijknamige modelbouw winkel in Almelo. © Bert Kamp

Somberg Modelbouw in Almelo sluit deuren: opvolger niet te vinden

ALMELO - Somberg Modelbouw aan de Grotestraat 136 gaat aan het einde van dit jaar dicht. Eigenaar Barry Somberg (67) gaat met pensioen. Hij staat al 28 jaar in de speciaalzaak voor onder meer modeltreinen.

Op de Facebookpagina van Somberg, de modeltreinen specialist van de regio, staat dat de opheffingsuitverkoop inmiddels is begonnen. Vaste klanten krijgen in elk geval tot het einde van het jaar de spullen geleverd die zij nog willen bestellen. 

Reizen

„Het is niet gelukt om iemand te vinden die de zaak wil overnemen”, legt Somberg uit. „Het is mooi geweest, op enig moment moet je de knoop doorhakken. Ik ga nu mijn vrouw helpen die reizen naar Schotland organiseert. En we gaan zelf ook reizen.”

Herenkleding

De zaak op de hoek Grotestraat/Hofkampstraat genoot grote bekendheid in kringen van liefhebbers van modelbouw. Voor Somberg Modelbouw verkocht Barry Somberg samen met zijn vader herenkleding. „Maar dat liep eigenlijk niet zo goed meer. Toen hebben we gezegd: waarom gaan we niet doen waar we al verstand van hebben. Ja, van modelbouw”, vertelt Somberg. „Dat was al een hobby. En inderdaad heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Al voelde dat niet zo in de winkel hoor, dat voelde als werk. Al kun je dan dit werk weer niet doen, als het niet je hobby is..”