Volledig scherm
Sonny Sinay in actie. © Bram Muller

Sonny Sinay uit Almelo in race Beste Zangers YouTube-editie

ALMELO - De Almelose zanger Sonny Sinay is in de race voor deelname aan de Beste Zangers YouTube-editie. Hij heeft de selectie bereikt en maakt kans op een ticket naar het zonnige Ibiza voor de opnames.

In het programma van AVRO/TROS staat iedere aflevering één zanger of zangeres centraal voor wie de andere deelnemers een bijzonder lied zingen. De serie wordt opgenomen op het eiland Ibiza en gepresenteerd door Jan Smit. 

Laatste 20

Om kans te maken op een plek in de YouTube-editie van de Beste Zangers heeft de organisatie opgeroepen een video in te sturen met een cover van één van de nummers van het afgelopen seizoen. De selectiecommissie heeft uit alle inzendingen de twintig beste YouTubers geselecteerd, laat zijn manager weten.

Borsato

Sinay stuurde zijn versie in van een Nederlandstalig nummer van Marco Borsato - Kom maar bij mij. Het lied dat Trijntje Oosterhuis heeft gezongen in het afgelopen seizoen. De Almeloër stapte met dit liedje uit zijn comfortzone, aangezien hij nooit Nederlandstalig zingt. 

Evers

Als winnaar van The Voice Radio bij Edwin Evers op radio 538 mocht Sonny onder andere optreden voor 17.000 mensen in een uitverkocht Ziggodome en deelnemen aan seizoen 4 van The Voice of Holland. 

Uitslag

De jury maakt op vrijdag 1 maart bekend welke zes YouTubers mee gaan naar Ibiza voor de opnames van de YouTube-aflevering.