Maarten van der Weijden deelt een handtekening uit tijdens zijn bliksembezoek op de slotdag van de zwemvierdaagse. Met (vlnr) moeder Esther Zwiers en de vriendinnen Rosalie Zwiers en Isabel Jansen op de Haar.
Volledig scherm
PREMIUM
Maarten van der Weijden deelt een handtekening uit tijdens zijn bliksembezoek op de slotdag van de zwemvierdaagse. Met (vlnr) moeder Esther Zwiers en de vriendinnen Rosalie Zwiers en Isabel Jansen op de Haar. © Emiel Muijderman

Sportheld Maarten van der Weijden openhartig bij bliksembezoek aan Almelose zwemvierdaagse

ALMELO - Hij is een sportheld, icoon en rolmodel. Maar Maarten van der Weijden is bovenal een mens. Dat blijkt als hij openhartig antwoord geeft op een vraag van de 15-jarige Almelose vriendinnen Rosalie en Isabel.

  1. Netflix-hit Squid Game nagespeeld op Twentse basisscholen: ‘Ja, dat kijken we gewoon’
    PREMIUM

    Net­flix-hit Squid Game nagespeeld op Twentse basisscho­len: ‘Ja, dat kijken we gewoon’

    ALMELO/VROOMSHOOP - Het is dé Netflix-hit van het moment: de Zuid-Koreaanse serie Squid Game. Geschikt voor 16 jaar en ouder, maar (ook) onder Twentse basisschoolkinderen razend populair. Die spelen de moordspelletjes uit de serie - vredig - na op het plein. Maar hebben het geweld in de serie dus wel gezien. Leerkrachten krabben zich hier en daar achter de oren. „Ik ben nog van plan een bericht naar ouders te sturen.”