Bedrijfsleider Mike Kerr en eigenaar Michel Verweg van Sportcentrum Obifit in 2016, toen de sportschool besloot niet meer te willen concurreren met prijsvechters.
Volledig scherm
Bedrijfsleider Mike Kerr en eigenaar Michel Verweg van Sportcentrum Obifit in 2016, toen de sportschool besloot niet meer te willen concurreren met prijsvechters. © Reinier van Willigen

Sportschool Obifit in Almelo sluit de deuren

ALMELO – Sportschool Obifit houdt op te bestaan. Eigenaar Michel Verweg heeft besloten de deuren na 31 december te sluiten. ‘Helaas heb ik moeten constateren dat alle inspanningen niet voldoende zijn gebleken en daarom heb ik besloten met de activiteiten van Obifit te stoppen’, meldt de Almelose ondernemer.

Obifit werd dertien jaar geleden opgericht door de vader en zus van Michel Verweg. Verweg nam de sportschool drie jaar geleden over, om er vervolgens een andere draai aan te geven. 

Prijsvechters

Waar Obifit voorheen concurreerde met prijsvechters, wilde Verweg een volwassener doelgroep benaderen met persoonlijke begeleiding. Twee jaar geleden werd, pal naast het pand, zelfs nog een outdoor-accommodatie gerealiseerd, waar mensen in de buitenlucht konden sporten.

Maar al die hervormingen hebben niet mogen baten. De sportschool wordt aan het einde van het jaar gesloten. De website is inmiddels al grotendeels uit de lucht gehaald. Hoeveel leden de sportschool had, en hoeveel werknemers op zoek moeten naar een andere baan, is vooralsnog niet bekend.

De outdoor-accommodatie werd in 2017 in gebruik genomen.
Volledig scherm
De outdoor-accommodatie werd in 2017 in gebruik genomen. © Wouter Borre