Johan Pater in de badkamer van de woning aan de Adastraat, waar volgens de bewoners van alles mis is. De badkamer is zo lek als een mandje. „Opnieuw betegelen en een nieuwe douchebak zijn geen oplossingen."
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Pater in de badkamer van de woning aan de Adastraat, waar volgens de bewoners van alles mis is. De badkamer is zo lek als een mandje. „Opnieuw betegelen en een nieuwe douchebak zijn geen oplossingen." © Frans Nikkels

Stadsvilla in Almelo levensgevaarlijk, maar huurders houden deur dicht voor opknapbeurt: ‘Met wat gipsplaatjes los je dit niet op’

ALMELO - Het vertrouwen tussen verhuurster Bertine Elzink en huurders Johan en Diny Pater is tot het nulpunt gedaald. De brandveiligheid van de negentiende-eeuwse huurwoning aan de Adastraat deugt niet. De pandeigenares wil dat verbeteren, maar er is één probleem: bouwvakkers komen het huis niet in. Reden? De bewoners vrezen prutswerk. 

  1. Een plaag in Twente: accu’s van e-bikes worden massaal gestolen, 5 seconden is genoeg
    PREMIUM

    Een plaag in Twente: accu’s van e-bikes worden massaal gestolen, 5 seconden is genoeg

    ALMELO - Twentse eigenaren van elektrische fietsen zijn gewaarschuwd: dieven maken op grote schaal jacht op accu’s van e-bikes. En het lukt ze om de batterijen in een split second te verwijderen. Soms met een loper, vaak met geweld. Volgens de politie is het aan de orde van de dag in de hele regio, en vooral in de binnensteden van Almelo, Hengelo en Enschede. Fietseigenaren zitten met de brokken, fietsenmakers maken overuren om de schade te herstellen.