Johan Pater in de badkamer van de woning aan de Adastraat, waar volgens de bewoners van alles mis is. De badkamer is zo lek als een mandje. „Opnieuw betegelen en een nieuwe douchebak zijn geen oplossingen."
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Pater in de badkamer van de woning aan de Adastraat, waar volgens de bewoners van alles mis is. De badkamer is zo lek als een mandje. „Opnieuw betegelen en een nieuwe douchebak zijn geen oplossingen." © Frans Nikkels

Stadsvilla in Almelo levensgevaarlijk, maar huurders houden deur dicht voor opknapbeurt: ‘Met wat gipsplaatjes los je dit niet op’

ALMELO - Het vertrouwen tussen verhuurster Bertine Elzink en huurders Johan en Diny Pater is tot het nulpunt gedaald. De brandveiligheid van de negentiende-eeuwse huurwoning aan de Adastraat deugt niet. De pandeigenares wil dat verbeteren, maar er is één probleem: bouwvakkers komen het huis niet in. Reden? De bewoners vrezen prutswerk. 

  1. Troubadour Peter Schoof eert 600 jaar oude Almelo met muziek ‘Deze stad hoort bij mijn leven’
    PREMIUM

    Troubadour Peter Schoof eert 600 jaar oude Almelo met muziek ‘Deze stad hoort bij mijn leven’

    ALMELO - „Je redt het wel van België naar Kreta in drie minuten. Ergens anders lukt dat niet”, zingt singer-songwriter Peter Schoof vanuit het Huis van Katoen en Nu, mijmerend over de deze bekende horecaplekken in Almelo. De liedjesschrijver en muzikant schreef speciaal voor de jubilerende stad verschillende nummers. Hij gaat met muzikale begeleiding van Toon Faulhaber en Toon Lansink verrassingsconcerten geven door de stad die dit jaar 600 jaar bestaat.