Volledig scherm
© Bert Kamp

Steprace Almelo slaat aan en krijgt vervolg

ALMELO - Ze mochten allemaal de step houden. De 24 kinderen die zaterdag meededen aan de eerste Almelose Steprace waren dan ook dolblij. Het geslaagde festijn kende louter winnaars en krijgt dan ook een vervolg.

Motregen deert de kinderen niet. Fanatiek wordt er gestept, als stadsomroeper René Coupée op zaterdagochtend het startsein geeft voor de verschillende manches van de Steprace. Ouders staan langs het parcours en moedigen hun kroost  aan. Gejuich klinkt als de jonge steppers de finish passeren.

Het versierde parcours is  uitgezet aan de rand van het Doepark. Dat blijkt een prima locatie; een rustige en veilige plek, midden in de stad, waar de jeugd zich naar hartenlust uit kan leven. De kinderen, in leeftijd variërend van drie tot tien, leggen telkens twee rondjes af. 

Speelgoedbank

De Steprace is een initiatief van de Speelgoedbank Almelo. De eerste wedstrijd trekt 24 deelnemers. Voorzitter Lieneke Bolhuis is daar dik tevreden over.  „De steprace is nieuw voor de jeugd. Dan is het afwachten of het aanslaat.” De organisatie moest zelfs kinderen teleurstellen. Er waren namelijk niet meer dan 24 steps beschikbaar. De Speelgoedbank gaat het festijn volgend jaar gaan weer organiseren. „Het is de bedoeling dat de Steprace een jaarlijks terugkerend evenement wordt”. Wederom aan de rand van het Doepark. „Deze plek is hartstikke leuk.” 

De winnaars van de eerste Steprace in verschillende leeftijdsklasses zijn; Jasper van der Kooi, Ahmet Adir Ozdogan en Ahmet Furkan Islet. Behalve de step kregen ze speelgoed.