Luca Gombert plaatst, geholpen door familieleden, de Stolperstein voor zijn overleden betovergrootvader in de Grotestraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Luca Gombert plaatst, geholpen door familieleden, de Stolperstein voor zijn overleden betovergrootvader in de Grotestraat. © Bert Kamp Reggestreekfotografie

Stolperstein voor Frederik Gombert ligt eindelijk op goede plek: ‘Tot voor kort stonden er fietsen op’

ALMELO - Het struikelsteentje zit erin. Ziet eruit alsof het er altijd al lag. Frederik Gombert luidt de naam op de Stolperstein. Nu wel op de juiste plek in de Grotestraat. Tot voor kort was het gedenktekentje nog pal voor de Hema te vinden. Een foutje, vanwege een veranderd huisnummer. Tot verdriet van de nabestaanden.

 1. Gevangenis kopieert liefdesbrieven en kindertekeningen voor gevangenen, in strijd tegen drugs
  PREMIUM
  1

  Gevangenis kopieert liefdes­brie­ven en kinderteke­nin­gen voor gevangenen, in strijd tegen drugs

  Het was kantje boord voor bewakers en gedetineerden in de Almelose gevangenis de Karelskamp. Ze waren gedrogeerd met ‘spice’ en moesten met spoed naar het ziekenhuis. Sindsdien krijgen gevangenen geen originele brieven meer, maar kopieën. Om te voorkomen dat met harddrugs doordrenkt papier in de cellen belandt. De Almelose gevangenis heeft daar het recht toe, oordeelt de Raad voor Strafrechtstoepassing.
  Almelo