Volledig scherm
Hornbach heeft diverse vestigingen in Nederland, zoals deze in Breda. © Lenneke Lingmont

Stroperige rechtszaak rondom Hornbach in Almelo duurt nóg langer

DEN HAAG/ALMELO - Er komt voorlopig geen beslissing in de slepende rechtszaak van Praxis tegen de gemeente Almelo over de openbaarmaking van gespreksverslagen tussen het gemeentebestuur en concurrent Hornbach. 

Bij de Raad van State, ’s lands hoogste bestuursrechter, zou gisteren eindelijk de rechtszaak dienen die Praxis heeft aangespannen tegen de gemeente die weigert stukken openbaar te maken. Maar de drie rechters achter de tafel keken raar op toen alleen de advocaat van Praxis en twee gemachtigden van deze bouwmarkt verschenen. 

Even checken...

In allerijl werd bij de administratie van de Raad van State navraag gedaan. Toen bleek dat Almelo en Hornbach geen uitnodigingen gekregen hebben voor de zitting van gisteren. De twee uitnodigingen zijn weliswaar de deur uit gedaan, maar werden beide gestuurd naar het adres van Jan Reinier van Angeren, de advocaat van Praxis. De Raad van State blies de zaak tegen Almelo af en prikt een nieuwe zittingsdatum. 

De Hornbach is in Almelo nog steeds niet van de grond gekomen. In december 2014 vernietigde de Raad van State het bestemmingsplan. Praxis stelt dat de gemeente meteen daarna gesprekken heeft gevoerd met Hornbach en wil weten wat daar gezegd is.

Enschede

Praxis daagde woensdag ook de gemeente Enschede voor de Raad van State. Ook daar wil Hornbach een vestiging openen. In die zaak zijn de gemeente en Hornbach wel deugdelijk uitgenodigd door de Raad van State. Praxis wil dat Enschede het conceptrapport Behoefte Grootschalige Detailhandel in Twente openbaar maakt. Volgens de gemeente is het een stuk voor intern beraad. Uitspraak van de Raad van State daarover volgt.

  1. Justitie: verdachten uit Apeldoorn, Heerde en Nunspeet moeten járen cel in voor brandstichting Almelo

    Justitie: verdachten uit Apeldoorn, Heerde en Nunspeet moeten járen cel in voor brandstich­ting Almelo

    Brandstichting in een woning in Almelo laat twee jaar na dato nog altijd diepe sporen na bij het slachtoffer. “Dit heeft mij gebroken”, zei de vrouw in haar slachtofferverklaring. Volgens het Openbaar Ministerie is er sprake van een poging tot moord. Datzelfde geldt voor brandstichting aan de Palestrinastraat in hetzelfde jaar. Het eist gevangenisstraffen van 8 tot 16 jaar tegen de verdachten uit Heerde, Apeldoorn en Nunspeet.