Sursum Corda repeteert coronaproof in het kerkgebouw van wijkgemeente Noach in het wijkgebouw Schelfhorst.
Volledig scherm
PREMIUM
Sursum Corda repeteert coronaproof in het kerkgebouw van wijkgemeente Noach in het wijkgebouw Schelfhorst. © Reinier van Willigen

Sursum Corda Almelo zingt maar verloor tijdens lockdown kwart ledental

ALMELO - Sursum Corda heeft na een half jaar de repetities hervat. Het concertkoor uit Almelo werd na de lockdown in maart het zwijgen opgelegd. Repeteren werd verboden, een gepland concert moest te elfder ure worden geannuleerd. Zes maanden later komen de leden van het concertkoor weer bij elkaar. Eindelijk. Sursum Corda heeft de repetities hervat.

 1. Wandeltocht met kleurrijke filmpjes over Almelo is klaar: ‘Als de koning de route nou eens komt openen’

  Wandel­tocht met kleurrijke filmpjes over Almelo is klaar: ‘Als de koning de route nou eens komt openen’

  ALMELO - De kleuren spatten werkelijk van je beeldscherm, als je één van de filmpjes van de Almelose kunstenaar Randy van Lingen bekijkt. In de korte tekenfilms komen allerlei gebeurtenissen uit de lokale historie aan bod, zowel lollig als bloedserieus, van Mans Kapbaarg tot de grote bankroof in 1944. Op een grootse opening moet de kunstenaar nog even wachten, maar wandelliefhebbers kunnen de route wel vast lopen.
 2. Een snerpende fluittoon in zijn hoofd vernietigt het leven van Reinier (49), hij wil euthanasie
  PREMIUM

  Een snerpende fluittoon in zijn hoofd vernietigt het leven van Reinier (49), hij wil euthanasie

  ALMELO - Het openingslied voor zijn crematie heeft hij al uitgekozen: ‘Het is nooit stil in mijn hoofd’ van Frank Boeijen. Het zal de laatste noodkreet zijn van Reinier van den Berg (49) uit Almelo. Een snerpende fluittoon in zijn hoofd vernietigt al twee jaar zijn leven. Een verzoek om euthanasie ligt sinds mei bij de Levenseindekliniek. „Als stilte niet meer bestaat, houdt alles op.”