Volledig scherm
Rechtbank Almelo. © Lars Smook

Taakstraf geëist voor Almeloër (24) na mishandeling: ‘U heeft geluk dat hij nog leeft’

ALMELO - De nu 24-jarige Almeloër B. ging op 25 november 2018 jaar helemaal door het lint. Volgens de officier van justitie dekken de woorden ‘in elkaar slaan’, de lading niet eens. „U heeft geluk dat K. het heeft overleefd. Dit is echt heel heftig.”

In het begin van de behandeling voor de meervoudige strafkamer, kijken alle betrokkenen de beelden nog even terug. Ze zijn opgenomen op de Koornmarkt door beveiligingscamera's. Daarop is te zien hoe B. bij K. (22) staat en even later begint de slaan en te schoppen. Hij haalde zestien keer hard uit met zijn vuist, drukte hem met zijn hoofd tegen de grond, haalde nog zeven keer uit en schopte naar het hoofd van K. 

Een taxichauffeur riep van een afstand dat het genoeg was, waarop B. in paniek naar huis vluchtte. Hij werd op de beelden herkend door de politie, werd opgepakt en zat vijf dagen vast. K. zat tijdens de zitting  achterin. Hij heeft naast bloeduitstortingen en een hersenschudding nog maanden last gehad van het voorval.

Meppen

Voor de rechtbank ontrafelde zich het verhaal. B. liep na zijn werk nog even de stad in, maar de kroeg was dicht. Op markt sprak hij K. aan voor een sigaret. Even later begint hij te meppen. En niet zo’n beetje ook. B. weet totaal niet wat hem overkwam en is er enorm van geschrokken. Hij heeft veel spijt. 

Gewone jongen

De officier geloofde de spijt, en zag een zekere kwetsbaarheid. „Een hele gewone jongen, en dan gebeurt er dit.” Hem hangt nu 200 uur taakstraf boven het hoofd en 9 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Ook moet hij ruim 1300 euro  schadevergoeding betalen. Uitspraak over twee weken.