Volledig scherm
PREMIUM
Jan Demmer (rechts) met in zijn hand de pellets, zoals die straks in Almelo worden gemaakt. Links Louis Welhuis, een van de leveranciers van het snoeiafval waarvan de brandstof wordt gemaakt. © Lars Smook

Tegenslag voor initiatiefnemer pelletfabriek op Businesspark Almelo

ALMELO/ROSSUM - Eigenlijk had de bouw deze maand al moeten beginnen. Maar Jan Demmer, initiatiefnemer van de grote pelletfabriek op het XL Businesspark, heeft te kampen met tegenslag. De zaken liepen even niet zoals hij had gehoopt. Demmer verwacht dat de bouw nu in mei begint.

Vanwege een formaliteit is een subsidieaanvraag afgewezen. Daardoor heeft de bouw van de nieuwe fabriek - volgens Jan Demmer gaat het om een investering van enkele tientallen miljoenen euro’s - vertraging opgelopen. Het levert Demmer bovendien een flinke schadepost op en heeft tot gevolg dat hij ‘even op een houtje moet bijten’.

  1. Justitie: verdachten uit Apeldoorn, Heerde en Nunspeet moeten járen cel in voor brandstichting Almelo

    Justitie: verdachten uit Apeldoorn, Heerde en Nunspeet moeten járen cel in voor brandstich­ting Almelo

    Brandstichting in een woning in Almelo laat twee jaar na dato nog altijd diepe sporen na bij het slachtoffer. “Dit heeft mij gebroken”, zei de vrouw in haar slachtofferverklaring. Volgens het Openbaar Ministerie is er sprake van een poging tot moord. Datzelfde geldt voor brandstichting aan de Palestrinastraat in hetzelfde jaar. Het eist gevangenisstraffen van 8 tot 16 jaar tegen de verdachten uit Heerde, Apeldoorn en Nunspeet.