Volledig scherm
Sinterklaas arriveert met zijn pakjesboot in Almelo. © Reinier van Willigen

Topfitte Sint uitbundig onthaald in Almelo

in beeldALMELO - De intocht van Sinterklaas bracht zaterdag naar schatting 10.000 mensen op de been in Almelo. De pakjesboot, met aan boord de goedheiligman en zijn pieten, legde ter hoogte van het gerechtsgebouw onder massale publieke belangstelling aan. Het welkomstcomite stond onder leiding van burgemeester Arjen Gerritsen. De danspieten brachten de stemming bij de wachtende meute er goed in.  

Sint arriveerde overigens topfit in Almelo en stuiterde als een ware rockster tussen de menigte door. Iedereen die dat wilde mocht een selfie met de bebaarde hoogheid maken. Hij ging er zelfs in een spontane bui met een scootmobiel vandoor.  Na de ontvangst en de welkomstceremonie op de kade trok Sint en zijn gevolg  richting de Koornmarkt waar het feest verder ging. Omroeper en organisator Martin Kroeskop sprak na afloop van een geweldig feest. ,,De hele intocht is probleemloos verlopen.”

Volledig scherm
Hilariteit op de Almelose kade. Sinterklaas gaat er vandoor met de scootmobiel van Coen. De Spaanse hoogheid gaf het voertuig snel weer terug, hij was vitaal genoeg om zelf te lopen. © Reinier van Willigen
Volledig scherm
Burgemeester Arjen Gerritsen verwelkomt Sint en Piet in Almelo © Reinier van Willigen
Volledig scherm
Het was wel een beetje fris en lang wachten is nooit leuk.... © Reinier van Willigen
Volledig scherm
In Almelo zijn de pieten bruin. Ze brachten de stemming erin aan de havenkade. © Reinier van Willigen
Volledig scherm
Vol verwachting klopt ons hart....... © Reinier van Willigen
  1. Alarmfase 1: weer ligt er een psychiatrisch patiënt in het Almelose water
    PREMIUM

    Alarmfase 1: weer ligt er een psychia­trisch patiënt in het Almelose water

    ALMELO - Alarmfase 1 woensdagmorgen aan de Haven Noordzijde in Almelo: persoon te water. Hulpdiensten zijn snel en massaal ter plaatse. De onfortuinlijke vrouw is dan al door omstanders op de kade geholpen. Het blijkt, niet voor de eerste keer, te gaan om een cliënt van Dimence, de nabijgelegen instelling voor geestelijke gezondheidszorg in het Westerdok. Vijf vragen over de incidenten aan Dimence-woordvoerster Rita Kamphuis.