Volledig scherm
© Getty Images

Twee dubieuze Twentse zorgbureaus failliet verklaard

De rechtbank Almelo heeft twee dubieuze zorgbureaus failliet verklaard: Actueel Zorg en Care Free Twente VOF.

Bij Actueel Zorg Twente werd vorige maand een inval gedaan, in het kader van de Week van de Ondermijning die door politie, justitie en andere instanties werd gehouden. De directrice meldde toen desgevraagd dat de cliënten de volgende dag gewoon terug zouden komen, maar de gemeente Almelo stak daar een stokje voor. 

Actueel Zorg viel in negatieve zin op doordat het bedrijf in 2017 een winst van meer dan 60 procent maakte: de omzet was toen 679.000 euro, de winst 412.000 euro, terwijl er aan personeel slechts 148.000 euro werd uitgegeven. Curator is mr. Kok.

Fraude

Care Free Twente ging al in juli van dit jaar failliet, maar toen ging het om een bv met die naam. Nu is de gelijknamige Vennootschap Onder Firma (VOF) ook bankroet. Directrice Rima Lahdo betichtte afgelopen zomer zorgverzekeraar Menzis van vals spel, omdat die geen vergoedingen meer uitbetaalde aan Care Free. Maar volgens Menzis fraudeerde Lahdo met zorggelden. 

Care Free had personeel en uitvoering van de zorg in de bv ondergebracht, en het contract met Menzis in de VOF. Daardoor had de bv alle kosten en de VOF alle winsten. De bv ging dan ook failliet en toen bleek dat het bedrijf geen boekhouding en zelfs niet eens een eigen bankrekening had. De VOF had die wel, maar dat baatte dus niet. Curator is mr. Leferink.

  1. Almelo moet gaan voor droneshow tijdens jaarwisseling
    PREMIUM
    Column

    Almelo moet gaan voor droneshow tijdens jaarwisse­ling

    Een drone van de brandweer stortte vorig weekeinde neer in het Sluitersveld. Gelukkig raakte niemand gewond. Het was een lullig incident in de zoektocht naar een vermiste man. Drie dagen later kwam de gemeenteraad met het idee om de jaarwisseling in de stad op te sieren met een droneshow. Die timing leek wat ongelukkig. Maar geen nood. Naar verluidt worden de drones van de plaatselijke brandweer niet ingezet bij een mogelijke hightechlichtshow tijdens de viering van oud en nieuw dit jaar in Almelo.