Volledig scherm
Het is gezellig aan de Nieuwstraat, waar (ook zaterdag nog) voor het eerst een braderie wordt gehouden. © Bert Kamp

Tweedaagse braderie zet Almelose Nieuwstraat op de kaart

ALMELO - Na een lange periode van afsluitingen, wegonderhoud en werkoverlast blaast een tweedaagse braderie de Nieuwstraat nieuw leven in. Vrijdag en zaterdag is het gezellig in deze woon- en winkelstraat.

Het is de eerste keer dat er in de Nieuwstraat een braderie wordt gehouden. Het evenement is afgekeken van de Ootmarsumsestraat in het Sluitersveld waar jaarlijks ook een grote braderie wordt gehouden. Henri Wild, een van de kartrekkers, zei vrijdag na de opening: ,,We willen de Nieuwstraat op de kaart zetten. Als dit slaagt gaan we er een jaarlijkse traditie in september van maken.”

Vertier

Tussen Molen De Hoop en Albert Heijn staat een lang lint van kraampjes. Het is een mix van culinair genot, volksvermaak, vertier voor kinderen, gezelligheid en koop en verkoop van handelswaar. In totaal 75 kraampjes zijn er neergezet. De helft zijn eigen ondernemers van de Nieuwstraat, de andere helft zijn gastondernemers.

Kinderen kunnen bij molen De Hoop op speelse wijze kennismaken met het ambacht van molenaar. Er is een draaimolen, er zijn schmink-shops en ook de mini-lichtballon prikkelt de nieuwsgierigheid van de kleintjes.

Wild hoopt dat de drukte van vrijdagavond zich zaterdag (van 15 tot 21 uur) voortzet. 

  1. Gaaf! Thomas en Djoeke uit Almelo mogen eigen dans opvoeren in Grand Hotel Wien in Wenen

    Gaaf! Thomas en Djoeke uit Almelo mogen eigen dans opvoeren in Grand Hotel Wien in Wenen

    ALMELO/WENEN - Ze zwieren als gracieuze zwanen over de dansvloer. Elke week weer. Het liefst meerdere keren. En ze zijn er steengoed in. Zo goed dat het Almelose danspaar Thomas ter Wijlen en Djoeke ter Horst die kunsten mag vertonen in de bakermat van de Weense wals. Zaterdagavond stelen zij, als het meezit, de show in een bomvolle balzaal in de Oostenrijkse hoofdstad. Met een eigen dansdemonstratie.