Bezorgde Sowecomedewerkers protesteerden eerder op de stoep van het gemeentehuis tegen opheffing van de sociale werkvoorziening, tevergeefs.
Volledig scherm
PREMIUM
Bezorgde Sowecomedewerkers protesteerden eerder op de stoep van het gemeentehuis tegen opheffing van de sociale werkvoorziening, tevergeefs. © Robin Hilberink

Uitstel van executie voor Soweco na bestuurlijk fiasco; personeel nog langer in onzekerheid

ALMELO - Soweco is gekapseisd, maar nog niet gezonken. De sociale werkvoorziening voor Almelo en omgeving, waar de zes gemeenten inmiddels de stekker uit hebben getrokken, moet nog een tijdje blijven dobberen. Hoe lang, weet niemand. Wel is duidelijk dat het opdoeken van Soweco is uitgelopen op een bestuurlijk fiasco.

 1. Eerste stap gezet om oeverzwaluwen in Almelo te beschermen: hekken rondom broedgebied op XL Businesspark

  Eerste stap gezet om oeverzwalu­wen in Almelo te beschermen: hekken rondom broedge­bied op XL Busi­nesspark

  ALMELO/ZWOLLE - Politieke steun voor twee Almelose natuurfotografen die zich zorgen maken over verstoring van broedende vogels in natuurgebied De Groene Delta. In Tubantia maakten ze hun boosheid kenbaar, nu krijgen ze steun van statenlid Robert Jansen (GroenLinks). „Ik roep de provincie op kwetsbare vogels te beschermen, zodat zij hun eieren kunnen uitbroeden en hun jongen groot kunnen brengen.”
 2. Theaterproductie over historie van Almelo kan opnieuw niet doorgaan: ‘Uitstel, geen afstel’

  Theaterpro­duc­tie over historie van Almelo kan opnieuw niet doorgaan: ‘Uitstel, geen afstel’

  ALMELO - Het is ook dit jaar door corona niet mogelijk de theatervoorstelling ‘Almelo met recht 600 jaar’ op te voeren. Voor de tweede keer hebben de initiatiefnemers besloten de vrolijke musical rond 600 jaar stadsrechten door te schuiven, naar voorjaar 2022. Producent Gerard Cornelisse blijft ondanks deze tegenslag optimistisch over het welslagen van het spektakel in het Almelose centrum.
 3. Bedreiging met machinepistool in nieuwjaarsnacht: tbs met dwangverpleging geëist
  PREMIUM

  Bedreiging met machinepi­stool in nieuwjaars­nacht: tbs met dwangver­ple­ging geëist

  ALMELO - Ze zijn al niet meer op de vingers van één hand te tellen, het aantal voorbereidende zittingen in de zaak tegen Farley R. (37). De Almeloër, verdacht van het bedreigen van mensen met een Skorpion machinepistool in de nieuwjaarsnacht van 2020 en het ernstig bedreigen van een politievrouw, staat deze maandag opnieuw voor de rechter. Als het aan officier van justitie Sandra Leusink ligt, verdwijnt R. voor twee jaar achter de tralies en krijgt hij daarnaast tbs met dwangverpleging op gelegd.
 1. Video van de Dag | Aandoenlijk: jeugd Ghana loopt warm voor kidsrun in Ermelo
  Play

  Video van de Dag | Aandoen­lijk: jeugd Ghana loopt warm voor kidsrun in Ermelo

  21:59
 2. Ravage in Zwolse volkstuinen: honderd tuinen vernield
  Play

  Ravage in Zwolse volkstui­nen: honderd tuinen vernield