Ruth Dam overziet namens de Stichting Present de inzet van vrijwilligers bij Walk & Talk.
Volledig scherm
Ruth Dam overziet namens de Stichting Present de inzet van vrijwilligers bij Walk & Talk. © Lenneke Lingmont

Vaak alleen? Kom buiten en ga eens samen aan de wandel in Almelo

5 vragen aanALMELO - Eenzaam tijdens de lockdown? Of net nieuw in Almelo? Ga er dan eens op uit met een praatgrage stadgenoot. Door Walk & Talk kan dat heel makkelijk. Ruth Dam van Stichting Present weet hoe het werkt. 

 1. Opnieuw komen Almelose kunstenaars in actie voor behoud poppodium Paco Plumtrek

  Opnieuw komen Almelose kunste­naars in actie voor behoud poppodium Paco Plumtrek

  ALMELO - De Almelose kunstenaars Randy van Lingen (foto) en Aschwin Huiskes maken vanmiddag - vrijdag 2 april - van 16.00 tot 18.00 uur beiden een kunstwerk in hun ateliers op het Indiëterrein. Hoe ze te werk gaan en wat de twee maken, is te volgen via een live stream op de Facebook pagina van poppodium Paco Plumtrek. Gelijktijdig is er een live veiling van de kunstwerken, de helft van de opbrengst is voor Paco.
 2. Brandmelding bij Westerdok in Almelo na vergeten broodjes in de oven

  Brandmel­ding bij Westerdok in Almelo na vergeten broodjes in de oven

  ALMELO - De voorbereidingen op het paasontbijt liepen bij een geestelijke zorginstelling Westerdok aan de Haven Noordzijde in Almelo iets anders dan gepland. Medewerkers willen daar in de nacht van zaterdag op zondag (eerste paasdag) broodjes bakken, maar door onbekende oorzaak worden de broodjes vergeten, waarna ze zwart zijn geworden. De rook uit de oven zorgt ervoor dat het brandalarm afgaat en dat de keuken onder de rook staat.
 3. Nieuwbouwplan zwembad Almelo gedoopt met champagne

  Nieuwbouw­plan zwembad Almelo gedoopt met champagne

  ALMELO - Champagne in het zwembad om 07.00 uur in de ochtend. Het klinkt als een 1 aprilgrap. Maar het was de feestelijke realiteit in het Sportparkbad in Almelo. De kurk ging van de fles om twee redenen: de opening van het buitenbad moest worden gevierd. En het ambitieuze nieuwbouwplan werd gedoopt. „We zijn heel blij met de plannen en dat willen we vieren”, aldus Nicole Löwik van de klankbordgroep, die de zwemmers vertegenwoordigt.
 1. Aantal peperdure huizen flink gestegen in Zwolle
  Play

  Aantal peperdure huizen flink gestegen in Zwolle

 2. Rapper DMX (50) overleden na mogelijke overdosis
  Play

  Rapper DMX (50) overleden na mogelijke overdosis