Artist impression van het Stads Huis
Volledig scherm
Artist impression van het Stads Huis © BPD

Verkoop appartementen oude stadhuis Almelo begint

ALMELO - De verkoop van appartementen die worden gerealiseerd in het voormalige stadhuis begint zaterdag 7 september. Gegadigden kunnen tussen 11.00 en 13.00 uur terecht bij het informatiecentrum dat in het nu nog lege gebouw aan het Stadhuisplein is gevestigd. 

Stads Huis, gaat het na de transformatie heten. Er komen 90  2- 3- en 4-kamerappartementen, een aantal penthouses en stadswoningen. In prijs variërend van 145.000 - tot 600.000 euro. „Er zijn inmiddels 130 inschrijvingen”, vertelt ontwikkelaar Gerard Assen, die zich samen met architect Guus Zeillemaker en Bouwfonds Property Development (BPD) op het project heeft gestort. In het gebouw is ook plek voor 26 huurwoningen. Een belegger heeft ze inmiddels afgenomen, laat de ontwikkelaar weten.

Aan de buitenkant worden glas en gevelelementen vervangen. Op speelse wijze worden balkons geconstrueerd. Maar het gebouw blijft de stijl van de vermaarde architect J.J.P. Oud houden, benadrukken de ontwikkelaars. „Aan de binnenkant wordt het complex helemaal nieuw en duurzaam.”

Met een oppervlakte van 17.250 vierkante meter betreft het de grootste transformatie ooit in Twente. De ontwikkelaars investeren een slordige 20 miljoen euro. De ontwikkelaars zijn van plan begin 2020 met de transitie van het oude stadhuis te beginnen.