Volledig scherm
Hans Kloosterman van Kloos 2 kan over een tijdje beginnen met de verbouwing en renovatie van de oude Kolkschool. © Frans Nikkels

Verkoop Kolkschool in Almelo aan Hans Kloosterman kan doorgaan; gemeente vindt geen procedurefout

ALMELO - De oude Kolkschool wordt binnenkort omgetoverd in een appartementencomplex. De verkoop van de oude Kolkschool aan projectontwikkelaar Kloos 2 gaat namelijk door. Dat heeft de gemeente Almelo dinsdag besloten. 

Almelo trapte begin augustus vorig jaar op de noodrem, toen het leek alsof er onregelmatigheden in de verkoopprocedure waren voorgekomen. Er zou onder meer informatie gelekt zijn over biedingsbedragen. In samenspraak met de gemeenteraad werd toen besloten om een onafhankelijk onderzoek naar de verkoop te doen. 

„In dat onderzoek van KPMG naar de gang van zaken rond de Kolkschool zijn geen grote fouten naar voren gekomen”, zegt wethouder Alex Langius. „En onze advocaten zien geen juridische bezwaren, dus gaan we hiermee verder.” 

Werkgroep Kolkschool

Kloos 2 wil in het voormalige schoolgebouw luxe-appartementen bouwen. De gemeente Almelo verkoos dat plan boven een idee van de Almelose Werkgroep Kolkschool. In die werkgroep zitten onder meer mensen van podium Paco Plumtrek. De groep Almeloërs wilde daar ook appartementen mogelijk maken, maar tegelijkertijd ruimte behouden voor cultuur in het pand. 

Of die ruimte er nu ook blijft, is de vraag. Hans Kloosterman van Kloos 2 liet afgelopen jaar wel weten best open te staan voor gesprekken met de werkgroep en mogelijk de oude gymzaal naast de Kolkschool beschikbaar te stellen voor de muzikale activiteiten.