Volledig scherm
Wiko Veenvliet in de Kanaalschool Zuid, waarin de na de zomer de nieuwe mavo begint. © Frans Nikkels

Vestigingsdirecteur Wiko Veenvliet gaat Het Erasmus in Almelo verlaten

ALMELO - Wiko Veenvliet (45) zet na dit schooljaar een punt achter zijn functie als vestigingsdirecteur bij Het Erasmus. Veenvliet gaf de afgelopen vier jaar leiding aan de havo/vwo-vestiging van de openbare scholengemeenschap. 

„Ik heb een fantastisch aanbod gekregen. Daarom ga ik wat anders doen. Niet omdat ik graag weg ga bij Het Erasmus”, zegt Veenvliet. De directeur gaat na het einde van dit schooljaar aan de slag voor onderwijsadviesbureau PentaRho. „Dit bureau is landelijk actief, dus ik blijf wel in Almelo wonen. Het bureau adviseert onder meer scholen waar het aankomt op personeelsbeleid, bestuurszaken en huisvesting.”

Stempel

In de afgelopen vier jaar wist Veenvliet een behoorlijke stempel op Het Erasmus te drukken. Zo voerde onder meer hij de regie over de omvorming van de theoretische leerweg van het vmbo naar de nieuwe mavo. Volgend schooljaar beginnen de eerste mavo/havo-brugklassers in de voormalige Radboudschool, tegenover de hoofdvestiging van Het Erasmus. Dat pand wordt momenteel omgebouwd tot de Kanaalschool Zuid en zal gaan dienen als thuisbasis voor de nieuwe lichting mavo-scholieren. „Op 24 juni willen we onze nieuwe mavo gaan openen. Dat ga ik nog wel doen”, zegt de directeur. „Natuurlijk had ik de school nog graag in bedrijf gezien, maar ik weet zeker dat dit meer dan goed gaat komen. Ik heb die mavo natuurlijk niet alleen vormgegeven, maar er lang met een goed team aan gewerkt.” 

Soepele overgang

Veenvliet tekent ook voor de soepele overgang van 5 vwo naar 6 vwo. Dat wil zeggen dat 5-vwo-scholieren niet langer in dat schooljaar kunnen blijven zitten, zodat er één tweejarig eindexamentraject ontstaat. De Almeloër voerde dat beleid al eerder in op een vorige school waar hij leiding gaf. Toen ging het om de overgang tussen 4  en 5 havo.    

Vacature

Het Erasmus stelt in de komende weken een vacature open voor de vestigingsdirecteur mavo/havo/vwo. Als het aan de school ligt, komt er zo snel mogelijk een nieuwe man of vrouw, zodat de nieuwe ontwikkelingen niet onderbroken worden.