Volledig scherm
© Getty Images

Vijf Twentse ondernemingen failliet verklaard

ALMELO - De rechtbank heeft woensdag vijf Twentse bedrijven failliet verklaard, waaronder twee uitzendbureau’s. De meeste van de bedrijven om wie het gaat hadden de activiteiten al gestaakt vanwege financiële problemen en/of huurachterstand. Het gaat om:

AH Lighting Solutions in Borne. Dit bedrijf importeerde sinds 2016 Vestel led-verlichting en leverde die aan installateurs, aannemers en groothandel. Het bedrijf was onder meer gevestigd aan de Nieuwe Markt in Borne, maar zat daarna volgens de website in een privé-woning aan de Kerkedennen in Borne. Curator is mr. Van Denderen.

HCT Group in Enschede. Het gaat om de houdstermaatschappij waarin HCT Staalbouw in Enschede was ondergebracht, een bedrijf dat twee jaar geleden al failliet ging. HCT Staalbouw was een staalconstructiebedrijf, dat kleine tot midden grote staalconstructies bouwde in opdracht van aannemers. Daarnaast vervaardigde HCT Staalbouw ook staalconstructies voor machinebouwers. Door de economische crisis viel het bedrijf in 2017 om. De holding, waarin niets gebeurde, is nu ook failliet. Curator is Jetse Eringa.

Personeelsservice Twente in Rijssen. Het gaat om een relatief klein uitzendbureau dat bedrijven in de bouwnijverheid, logistiek, techniek van tijdelijk personeel voorzag. PST bestond sinds 2007. Curator is mr. Eddy Kolkman.

BPMO Flexkracht in Almelo. Uitzend- en detacheringsbureau in Almelo dat de activiteiten al eerder dit jaar staakte. Curator Gerrit Beekman verklaarde daarover tegenover De Twentsche Courant Tubantia, dat de eigenaren met elkaar in conflict waren geraakt. BPMO had ook een eigen ‘academy’ waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werden geschoold. Een van de opdrachtgevers voor de cursussen was uitkeringsinstantie UWV.

Hof Tweewielers, Hof Administraties en Hof Holding in Vriezenveen. De fietsenwinkel stond recent voor de rechter in Almelo vanwege huurachterstand. Pandeigenaar Holland Immo Group (HIG) heeft nog 41.000 euro huur – inclusief boetes en rente - tegoed voor de fietsenwinkel aan het Westeinde. De rechter oordeelde in kort geding, dat Hof Tweewielers het winkelpand moest verlaten. Curator is mr. Jan Engels.