Politie zoekt in Almelo de ondergedoken bruiloftschutter.
Volledig scherm
Politie zoekt in Almelo de ondergedoken bruiloftschutter. © onbekend

Vijftien jaar cel voor bruiloftschutter Beckum Palace

BECKUM/ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft bruiloftschutter Tugay G. (23) uit Almelo veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar. Februari vorig jaar verwondde hij tijdens een bruiloft in Beckum Palace drie gasten door om zich heen te schieten en een half jaar later schoot hij in Almelo een man neer die hij kende uit het drugscircuit.

Almelo. G. heeft zich volgens de rechtbank in een half jaar tijd meermalen schuldig gemaakt aan zeer ernstige feiten waarbij hij met een vuurwapen geschoten heeft. Hij heeft in totaal vier personen verwond, waarbij in elk geval bij één van hen potentieel dodelijk letsel is vastgesteld.

Vuurwapen trekken'

Verdachte deinst er niet voor terug zelfs tijdens een bruiloftsfeest een vuurwapen te trekken en daarmee te schieten in een hal vol met bruiloftsgasten. De rechtbank gelooft niets van zijn verhaal dat hij zich niet anders kon verweren omdat hij van alle kanten werd geschopt en geslagen. Bovendien heeft is hij er zelf de oorzaak van dat er een vechtpartij ontstond, aldus de rechtbank. G. immers mengde hij zich in een onenigheid tussen twee broers.

Wonder

Volgens de rechtbank is het een wonder dat er in Beckum Palace geen dodelijke slachtoffers zijn gevallen. „Verdachte heeft een bruiloft abrupt doen eindigen en gasten in vertwijfeling en geschokt achtergelaten”, aldus de rechtbank. De slachtoffers ondervinden nog dagelijks de gevolgen.

Twee kogels

De rechtbank is er ook van overtuigd dat G. juni 2018 in Almelo een man die hij uit het drugscircuit kende neerschoot. Verklaringen van getuigen, camerabeeld en het slachtoffer leveren daarvoor het bewijs. De man werd twee keer geraakt. Operaties redden zijn leven, maar één kogel in de wervelkolom moest achterblijven omdat verwijderen ook fataal zou kunnen aflopen.

Onderduiken

De rechtbank rekent het G. zwaar aan dat hij geen enkele verantwoordelijkheid heeft genomen voor zijn handelen. Na het eerste schietincident naar vluchtte hij naar Turkije en zich na het tweede dook hij in de regio onder. Vrienden van G. die ook op de bruiloft waren en van betrokkenheid bij de gewelddadigheden werden verdacht, zijn vrijgesproken.

Bekijk hieronder de beelden vlak na het schietincident in februari vorig jaar.